OM U TE INFORMEREN OVER ALLE ASPECTEN VAN WINDMOLENS, ORGANISEREN WE ONLINE GESPREKSAVONDEN OVER WINDMOLENS IN AMSTERDAM. ER ZIJN BIJEENKOMSTEN VOOR BEWONERS VAN DE STADSDELEN MET WINDZOEKGEBIEDEN: OOST, NIEUW-WEST, NOORD EN ZUIDOOST. TEVENS IS ER ÉÉN BIJEENKOMST VOOR HEEL AMSTERDAM EN ENERGIEREGIO NOORD HOLLAND-ZUID ORGANISEERT EEN INFORMATIEAVOND.

Experts van onder andere de GGD, bestuurders en een aantal bewoners praten met elkaar over de voorgestelde windzoekgebieden. Het gesprek gaat over waarom we windenergie nodig hebben, over de keuze van zoekgebieden in Amsterdam, over de mogelijke effecten van windmolens op de gezondheid en de natuur en over de besluitvorming nu en straks.

Bij de gesprekken van de stadsdelen zullen bestuurders van stadsdelen aan tafel zitten. Bij de stadsbrede bijeenkomst zal de wethouder aanwezig zijn.

DATA EN TIJDEN
De gespreksavonden zijn op de volgende data van 19.00 tot 20.15 uur

Maandag 12 april: stadsdeel Oost
Maandag 19 april: algemeen/gemeentebreed
Dinsdag 20 april: stadsdeel Zuidoost
Woensdag 21 april: stadsdeel Nieuw-West
Donderdag 22 april: stadsdeel Noord
U hoeft zich voor deze bijeenkomsten niet aan te melden. U kunt de uitzending volgen via onze website.

De informatieavond van energieregio Noord Holland-Zuid is op woensdag 28 april van 20.00 tot 21.00 uur.
Bekijk het programma / de uitzendingen


INSPREKEN IN DE RAAD
In mei vindt naar verwachting de besluitvorming plaats over de RES 1.0 in de gemeenteraad. U kunt in de gemeenteraad digitaal inspreken over de zoekgebieden voor windmolens die de gemeente voorstelt. Meer informatie over het aanmelden om in te spreken vindt u op de pagina gemeenteraad.

Gemeenteraad
KAART WINDZOEKGEBIEDEN NU MET INZOOMFUNCTIE
Vanaf nu staat er ook een kaart op de website waar u nog beter kunt zien wat de windzoekgebieden zijn. Op de kaart kunt u de voorkeursgebieden, de reservezoekgebieden en de extra reservegebieden bekijken. Uitleg van de kaart staat op de website.

Bekijk de kaart


Bron: gemeente Amsterdam