Onderwerp: Foto’s Gijs en Anneke Swijgman
 
Goedemorgen,
 
Ik ben Deborah, 33 jaar jong en de kleindochter van Gijs en Anneke Swijgman.
Lang geleden hebben mijn opa en oma op de tuin een prachtig tuinhuis gehad. Ik als jong meisje was daar veel te vinden. Mijn ouders hebben ook een tuinhuis gehad (Frank en Mana Visch).
 
Mijn opa Gijs (77) is in 2010 overleden, en kort daarna in 2013 is ook mijn oma Anneke (79) overleden.
 
Helaas kan ik met geen enkel familielid contact krijgen om foto’s te ontvangen van mijn opa en oma. Dus ik hoopte dat u ergens in het archief nog foto’s heeft van mijn opa en oma, of dat er nog mensen in leven zijn die toen mijn opa en oma gekend hebben.
De precieze tijd dat mijn opa en oma verbleven op de tuin weet ik niet precies, maar minstens van 1991 (actieve herinnering van mijn) tot 1999 (actieve herinnering van mijn) ik weet dat zij daar al eerder verbleven en wellicht nog langer.
 
Mijn tante Ellen Visch heeft samen met haar man nog op de tuin gestaan (tante). Attie Stam ook (oudtante).
 
Verder dan kastanjes rapen, door de ganzen lopen, helpen met de tuin te harken en troepjes te ruimen, mijn opa die “Chef” genoemd werd omdat hij snoeischaren, harken etc aan iedereen uitdeelde. De mollen die de tuin overhoop haalde. En heel veel liefde en plezier kan ik mij verders niet veel herinneren.
Mijn opa en oma hebben op de Reimerswaalstraat gewoond aan de Ookmeerweg, later in het gebouw tegenover de Oklahoma flat op nr 1H11.
 
Hun zoon Rene Swijgman was vaak bij hun te vinden, dan wel thuis dan wel op de tuin.
 
Ik hoop zo een klein beetje een beeld te hebben geschetst en ik hoop dat iemand herkenning vind in de namen van mijn opa en oma en mij wellicht aan foto’s of andere mooie herinneringen kan helpen.
 
Mocht dat zo zijn dan ben ik te bereiken op dit email adres debnaildesign@icloud.com
 
Mijn dank is alvast ontzettend groot, want ik mis mijn allerliefste opa en oma waar ik zo vaak als kon te vinden was en een groot deel van mijn jeugd en tienerjaren heb door gebracht nog elke dag. En elke kleine tastbare herinnering zal van enorme waarde zijn.
 
Hartelijke groet,
Deborah 

Deborah debnaildesign@icloud.com