U kunt alleen een tuin overnemen als u als aspirant-lid bent ingeschreven bij tuinpark de Bretten. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.

Het is verboden welke tuin dan ook te betreden zonder tuinder! Wie dat wel doet wordt van de lijst geschrapt.

Het overnemen van een tuin gebeurt uitsluitend via het bestuur; de betaling loopt uitsluitend per bankafschrift via de bond van volkstuinders.

Over de taxatieprijs wordt niet onderhandeld. U bent niet verplicht inboedel over te nemen. De prijs van over te nemen inboedel bepaalt u in overleg met de tuinder. Daarnaast betaalt u nog het restant jaarkosten (huur, verzekering) en andere (eenmalige) bijdragen. Reken op ongeveer 600,-

PROCEDURE
  1. Als een tuin vrijkomt stuurt het bestuur de aspiranten (t/m 2020) een mail met gegevens en het verzoek vóór de genoemde datum hun interesse kenbaar te maken;
  2. Na de genoemde datum ontvangen de 5 geïnteresseerden met de langste wachttijden een uitnodiging per mail met datum en tijd om de tuin en het huisje te bezichtigen. De bezichtiging is verplicht.
  3. Op de dag van de bezichtiging vullen de aspiranten die de tuin willen overnemen een tuinkeuzeformulier in en deponeren die in de rode brievenbus aan het clubgebouw.Meldingen per e-mail worden niet in behandeling genomen!
  4. De briefjes worden verzameld en de langst wachtende wordt 1e kandidaat. Iedereen krijgt binnen een week bericht.
  5. Mocht in de eerste ronde geen kandidaat worden gevonden, dan stuurt het bestuur een mail naar de andere aspiranten (2021 – heden) en herhaalt het proces zich.