zaterdag 16 en zondag 17 maart 2024. 
De zadenmarkt en lezingen/workshops zijn van 10:30 tot 17:30. In de avond is er aansluitend een klassieke Fruittuinavond met live-muziek.

Dit jaar streven we ernaar om zowel markt- als workshopprogramma's te hebben die beide dagen draaien. Zoals altijd kun je op de zadenmarkt een verscheidenheid aan zaden, milieuvriendelijke producten, kunst geïnspireerd op ecologie en meer kopen en ruilen! We hebben al een aantal geweldige sprekers en workshopbegeleiders op het programma staan die verschillende onderwerpen behandelen die verband houden met voedsel- en zaadsoevereiniteit. Verwacht een geweldige line-up die ons door een breed scala aan discussies en praktische workshops leidt, gericht op het creëren van een rechtvaardiger en toegankelijker voedselsysteem, zowel lokaal als wereldwijd.
We zijn allemaal nog druk bezig met de organisatie. Hierbij gaat het om de vele praktische zaken zoals het samenstellen van een interessant en actueel programma. Zodra er meer bekend is zal dat gepubliceerd worden op onze website https://reclaimtheseeds-amsterdam.nl. Maar alle liefhebbers van bijzondere gewassen, 'seed-saving', een agrarische biodiversiteit en een duurzaam voedselsysteem kunnen nu in elk geval vast hun agenda's trekken en 16 en 17 maart dagen vrijhouden. Meer details over het programma volgen binnenkort! 

  

Farmsterdammers 
Dit jaar wordt Reclaim the Seeds voor het eerst gezamenlijk gecoördineerd met Farmsterdammers, een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in Amsterdam in mei. Farmsterdammers werd in 2020 geïnitieerd en heeft als doel om bewoners aan te moedigen hun eigen voedsel te verbouwen door verzamelpunten voor zaailingen in gemeenschapstuinen op te zetten en hen te informeren. Een belangrijk neveneffect van dit evenement is dat verschillende initiatieven en alternatieve plaatsen in de stad met elkaar verbonden en zichtbaarder worden, waardoor bezoekers nieuwe duurzame en groene locaties, evenals collectieve/individuele initiatieven in de stad, kunnen ontdekken. Tuinpark de Bretten gaat zich dit jaar ook opgeven als afhaallokatie op 25 mei. Meld je aan als vrijwiliger.

Meer informatie over Farmsterdammers is te vinden op hun website: https://farmsterdammers.org/nl/. We kijken uit naar je ideeën als je wilt deelnemen! 

Met vriendelijke groeten, namens de organisatie van Reclaim the Seeds Amsterdam, 
Het Reclaim the Seeds Coordinatie Team