De dag begon regenachtig maar vanaf een uur of twaalf werd het droog, al ging de zon niet echt schijnen. Gelukkig waren er toch voldoende tuinders en passanten om voor een goede sfeer te zorgen.

Peter had flink uitgepakt door zijn schuur op te ruimen.


Lea verkocht haar brettenhoning als zoete broodjes.

Anne stond de kas te promoten, vrijwilligers te werven en plantjes weg te geven.

Marloes ruimde haar kappersspullen .

Alex stond weer enthousiast poffertjes te bakken. Dit jaar met een speciale bamboestok om de poffertjes te keren. Ging fantastisch.

Josine verkocht in een smaakvolle stand veel spullen samen met haar broer.

Enfin, te veel kraampjes om allemaal op te noemen. Dit alles onder de vrolijke klanken van de Brettenbrass band uit zuid oost.


Met Aleid achter de bar waren ook de koffie en drankjes goed geregeld.

Natuurlijk veel dank verschuldigd aan Niels voor zijn tomeloze onnavolgbare inzet in de ochtend tijdens de opstartfase.

Rond een uur of een nam Dian de Brettenbrassband mee naar de brug. 

Daar vond zoals gepland de feestelijke opening plaats van de ophaalbrug die Gijs en Henk deze zomer hersteld en opnieuw geverfd hebben. Met hulp van Niels werd de brug geopend.

Een mooi moment.
Hierna werd de brug nog een keer ceremonieel in gebruik genomen door de brassband

Gijs vond het ook schitterend, al maakte hij zich wel zorgen over het slot, maar dat kwam Johan gelukkig later brengen. Gijs en Henk heel erg bedankt voor jullie perfecte restauratie.

Daarna was het alweer tijd voor het optreden van Jazzwana in de kantine.

Jazzwana is een band die zuid Afrikaanse Jazz speelt met zowaar tuinder Nikola in de blazers sectie. Het plezier spatte ervan af. Leuke mensen, leuke band, leuke sfeer. Zeker voor herhaling vatbaar zo’n zondagmiddagconcert. Goede volkstuinvibes.

Aan het eind maakte Dian de prijs voor de mooiste kraam bekend. Dat was de kraam van Josine en haar broer. Josine heeft van de prijs meteen twee snoeischaren gekocht voor de kas en maandagploeg.

 

Enfin, een fijne dag, ik kijk uit naar de voorjaarsbazaar. Het begint een mooie traditie te worden. Iedereen bedankt voor jullie fantastische bijdrage. Op facebook staaan ook nog leuke filmpjes van Rivka
https://www.facebook.com/1527006408/videos/1706788006506184/