Tuinder Peter gaat een basiscursus mediteren geven in de kantine. Hij geeft vier dagen een korte cursus van ongeveer een half uur.
Elke cursus begint om 20.00Tuinder Peter is in 2017 begonnen met mediteren. Hij heeft daar zulke positieve ervaringen mee dat hij die graag met jullie wil delen. De methode die is heel praktisch. Niet praten over shakra’s , aura’s en energiebanen, geen lotushouding, alleen concentratie. Je gaat op een stoel zitten en concentreert je op je ademhaling. Meer is het niet en het resultaat is fantastisch. Je kunt veel beter omgaan met stress en boosheid. Je kunt dingen beter rangschikken in je hoofd. Het is makkelijker om met lastige situaties om te gaan. Peter is docent en dat is soms best lastig. In plaats van meteen boos te reageren of uit te vallen naar een leerling, zucht hij een paar keer en dan is zijn hoofd leeg en de boosheid verdwenen. Dan kan hij nog steeds streng zijn, maar het vergif is wel uit de reactie. Je krijgt meer controle over de keuzes die je wilt maken.

Veel mensen denken dat je in een yoga stand moet gaan zitten, geconcentreerd moet zijn en dat het moeilijk is. Dat valt allemaal best wel mee. Je kan eigenlijk door een paar keer te zuchten al een korte meditatie doen van 10 seconden. Wat we gaan. Ik zet stoelen neer en dan ga ik heel kort de meditatie beschrijven. Dan ga je eerst zuchten, dan reset je eigenlijk je ademhaling. Dan doe je je ogen dicht en ga je je concentreren op je ademhaling. Die ademhaling is altijd bij je, daar kun je dus ook altijd op focussen. Door daarnaar te luisteren, veranderd de storm in je hoofd in een kalme zee. Er blijven gedachten komen, maar je blijft kalm. De eerste meditatie les duurt meestal maar vijf minuten. Als mensen het vaker willen doen dan gaan we da vaker doen. Ik heb er echt veel baat bij gehad en nodig iedereen uit om het ook te proberen. Ik denk dat het deze wereld echt beter kan maken.

Donderdag    17 augustus 20.00

Zondag       20 augustus 20.00

Maandag     21 augustus 20.00

Dinsdag       22 augustus 20.00