Het lijkt me gezellig om er samen naar te kijken. De kantine gaat om 20.00 open en om 21.00 begint de live uitzending. We projecteren de uitzending op groot scherm. Een avond met hilarische muziek.
Verkleed je als je zin hebt, zing mee, geef commentaar, geniet of erger je groen en geel.

Of het festival na de winst van Kalush Orchestra ook daadwerkelijk in Oekraïne plaats zou vinden was in verband met de onrustige situatie in het land nog maar de vraag. Uiteindelijk heeft de EBU de knoop doorgehakt en laten weten dat het Verenigd Koninkrijk in 2023 het festival organiseert. Een logische keuze, want de Britse zanger Sam Ryder werd vorig jaar tweede.

 

De uitzending van de finale start om 21:00 op NPO 1. Jan Smit en Cornald Maas zullen naar verwachting de uitzending van commentaar voorzien. De presentatie is op deze bijzondere avond in handen van Graham Norton, Alesha Dixon, Hannah Waddingham en Julia Sanina. Als aanvulling op deze Britse commentatoren zal ook presentator Timur Miroshnychenko uit Oekraïne zijn opwachting maken tijdens de tv-uitzending. De pauzeacts worden dit jaar verzorgd door Kalush Orchestra en Sam Ryder, de nummers 1 en 2 van afgelopen editie. Ook Duncan Laurence maakt zijn opwachting samen met bekende namen als Mahmood, Netta, Daði Freyr, Cornelia Jakobs en Sonia uit Liverpool