Twee jaar geleden nam tuinder Johan Overkamp, het initiatief om een lintje aan te vragen voor Johan Vriend. Hij was erg onder de indruk van de inzet van Johan.
Vorig jaar kregen we het bericht dat de onderscheiding was toegekend.
Omdat we de kans klein achtten dat Johan zou afreizen naar het concertgebouw, waar normaliter de onderscheiding wordt uitgereikt, dienden we het verzoek in om de uitreiking op het tuinpark zelf te laten plaatsvinden. Dat kon wel, maar dan moesten we een bijzondere gelegenheid vinden voor de ceremonie. We hebben toen besloten om het op de traditionele opruimdag te plannen.Dan is iedereen vrijwillig aan het werk en er zijn veel tuinders bij elkaar. Johan is ook altijd aanwezig.

Omdat we wel veel tuinders wilden laten meegenieten, hebben we een poster laten ontwerpen door Jolanda.
Voor wie zich de poster nog herinnert, er stonden wat verwijzingen op naar het bijzondere moment; de blauwe bloemen zijn van het plantje ridderspoor en ook Ridder don Quixote staat op de poster. Ik denk niet dat veel mensen de hint hebben kunnen doorgronden. Maar achteraf ook heel leuk.

Enfin, op de dag zelf kwam er nog bijna een kink in de kabel. We hadden met Hester van Buren afgesproken van 13.00 en 13.30.

Maar Johan belde zijn vrouw Paula dat hij om half een naar huis zou gaan.

Paula belde toen Jose om een list te verzinnen dat Johan niet het park zou verlaten. Voorzitter Bart werd op pad gestuurd met Johan om wat zaken door te nemen op het park. Helemaal achterin op de tuin. Zo konden de familie van Johan en de locoburgemeester ongezien naar de kantine lopen. Toen om 13.00 de locoburgemeester arriveerde werd Bart gebeld dat hij met Johan naar de kantine kon komen.

In de kantine zag Johan opeens zijn familie zitten en voelde nattigheid.

Bart nam het woord en kondigde ook de locoburgemeester aan.

Die begon haar briljante speech en verzocht Johan naar voren te komen. Dat kostte enige moeite.

Tijdens de speech moest Johan de locoburgemeester natuurlijk een paar keer corrigeren. Maar uiteindelijk kwam het allemaal goed en volgde de uitreiking van de onderscheiding.Na dat toch echt wel emotionele moment was het tijd voor een korte diashow, taart, felicitaties en een drankje.

Mooi begin van het seizoen. Laten we hopen dat er nog vele mooie momenten volgen.