Afgelopen zaterdag, 03 september, was het zo ver. Van 10.00 tot 16.00 de Najaars Bretten bazaar rond de vijver. Het was leuk om te zien dat er al vanaf vroeg in de ochtend werd opgebouwd en dat de sfeer goed,relaxed en inspirerend was. Het weer was fantastisch. We kunnen terugkijken op een heelijke Bazaar. Hierbij een interview met tuinder Dian

Tuinder Dian is de drijvende kracht achter de weggeef hoek en de Bretten bazaar. Ik vraag hem waarom hij de bazaar organiseert:
Dian zegt:
Ik vind het belangrijk om mensen te verbinden. Ons tuinpark kan zich verder ontwikkelen als we leuke activiteiten samendoen. Deze bazaar heb ik ook weer genoten van alle spontane reacties. Zo veel blije mensen. Ik denk dat er zo’n 60 bezoekers zijn langsgekomen. Er waren ook kraampjes van buiten het park.Zo kwam ik een dame tegen uit België die in Nederland werkt. Ze was razend enthousiast. Wat een kunstzinnige markt hebben jullie, leuk hier. Leuke kraampjes, mooie spullen en lieve mensen. Ik probeer het leuk te maken, ik vind dat heel belangrijk; saamhorigheid en verbondenheid. Je hebt elkaar nodig.Fantastisch ook dat er zoveel extra initiatieven waren.
Ayse van tuin 120 had Yaprak Sarma, Biber Dolma, Pisi en Borek gemaakt. Alles vers, vegetarisch, halal en vooral erg lekker. We hebben alles aan de gasten uitgedeeld.
Paul had de kantine geopend en ook Pablo’s moctailbar geïnitieerd. Een leuk experiment met alcoholvrije cocktails. Sinto de verano, wazige watermeloen en mjum mjum mango. Zeker voor herhaling vatbaar.
Yvonne bakte poffertjes en Cor patat.

Gedurende de hele dag werd er flink gehandeld en vooral veel gepraat.

Het leukste vond ik persoonlijk Anne, als rondlopende kraam. Die kraam heette snaaien en zaaien . Snoep en zaadjes, sweets and seeds. Leuk voor grote en kleine tuinders.

Er was ook een kraam die in een uurtje was uitverkocht, die was heel blij.Wel denk ik dat we volgend seizoen de bazaar op zondag moeten houden. Zaterdag gaan mensen toch meer boodschappen doen en zijn ze drukker. Ik ga volgend seizoen zeker weer een voorjaars bazaar en een najaar bazaar organiseren. Het is wel heel veel werk, je moet echt bij iedereen langsgaan. Mensen waren blij, dus het is de moeite zeker waard. Volgende keer minstens 20 kramen.