Huseyin, als ik hier binnenloop zie ik een jonge tuin waar het plezier van afspat. Ik zie een mooie mix van bloemen, groenten en fruitbomen. Wat is je idee achter deze tuin?

 

Toen we hier een tuin kregen zijn we begonnen met het opknappen van het tuinhuis, maar tegelijkertijd ook het inrichten van de tuin. Ik wil dat mijn tuin lekker ruikt, maar ook lekker smaakt. Daarnaast moeten er ook veel bloemen zijn, liefst het hele jaar door.

Mijn vrouw is de hele dag bezig in de tuin, maar ze is nu op vakantie. Ze vroeg me voor ze vertrok, zorg goed voor de tuin. Dus dat doe ik dan maar.

Alles moet nog groeien. Hier zie je bijvoorbeeld een kers, daar een braam met daarnaast een abrikoos, gevolgd door een abrikoos, peer. Beneden staan pepers. Daar zie je ook komkommer, maar dat is een andere soort komkommer dan we hier in Nederland gewend zijn. Dit zijn hele kleine komkommers.

Wat doe je daar mee Huseyin?

Opeten!

Niet in het zuur ?

Soms maakt mijn vrouw komkommers in het zuur. Maar meestal eet ik ze op. Dan zie je verderop weer afrikaantjes, mooie kleur, bloeit lang en ook goed tegen slakken en aaltjes. Hier Oost-Indische kers, gele bloemen. Gekregen van mijn broer.

Die bloemen kun je ook eten, wist je dat? Net als de zaden, kun je een soort kappertjes van maken. Allebei lekker pittig. Hier proef maar.

Oh dat wist ik niet. Lekker

Natuurlijk aardbeien en bessen. Allemaal fruit met bloemen daarboven. Vind ik mooi

Wat is dit nou weer voor boom?

Wat denk je? Je hebt geen idee zie ik. Een walnoot, zelf gekweekt uit een goede walnoot. Hij is nog klein, maar begint toch al bijna te dragen. Als je een verse walnoot hebt, dan maak je die voorzichtig open en dan gaat de rest vanzelf, geduld, verzorging en liefde heeft die nodig.

Ik heb ook veel verschillende soorten druiven, Mijn vrouw oogst ook veel de bladeren.

Ahh voor dolma’s

Nee Paul, niet voor dolma. Sarma is gedraaid, dolma is gevuld. Een gevulde paprika is Dolma, maar een gedraaid wijnblad heet Sarma.

Biber Dolma is gevulde paprika


Yaprak Sarma is vulling gedraaid in druivenblad

Een dag niets geleerd is een dag niet geleefd.

Hier zijn we bij de kweepeer, ik heb ze vorig jaar gegeten, je moet wachten tot ze goed zijn rijp . De volgende, ken je die?

Ziet er appelig uit,

Nee geen appels wij zeggen musmula. Dan vijgen, ook lekker.


Hier is mijn kas, paprika, tomaten, witte kool, rode kool, komkommer, broccoli, rooie biet. Ik probeer ze zowel binnen als buiten. De tomaten groeien door ’t dak, die moet ik dan wel afknippen.

Dit is een tak van een lekkere pruim. Ik mocht die van mijn vriend meenemen. Het is geen stek, maar een tak waarvan ik een beetje bast heb weggehaald.


Moet wel nat blijven, daarom staan ze in flessen water. Dan gaan ze wortels vormen.

Bijzondere methode.

Alles wat ik hier in de tuin heb eet ik ook op of geef ik weg. Overal bloemen, vind ik mooi. Deze bijvoorbeeld bloeit in de kastanje tijd, de bloemen eten we ook.

Het is voor ons een heerlijke tuin.

Voor mij  ook, dank voor je rondleiding en hartelijke ontvangst.