De workshop of je worst lust was een groot succes.

Zo’n 20 tuinders, jong en oud zijn einde middag gestart met kok Redmer in de keuken van de kantine. Na een korte uitleg ging iedereen in groepjes een onderdeel van het proces doen. Als je klaar was, dan schoof je door naar een ander onderdeel van het worstmaakproces. Dus snijden, kneden, malen, persen, en afknopen van de darm.

Zo hebben we in twee uur tijd 6 verschillende soorten worst gemaakt.

Rund: daslook gele mosterdzaad en gepofte rode ui

Varken: venkelse heerlijkheid uit Italie

Varken: mexicaanse  worst met geroosterde paprika

Lam: gekonfijte citroen ,ansjovis en verse koriander

Eend/ Kip:met groene kruiden mengsel uit Thailand met yaom laos bassil

Eend/ Kipbekende Chinese Surinaamse worst rood van kleur hoge tonen van steranijs

Rond 19.00 ging de BBQ aan en hebben we de worst met de makers opgegeten.

Worst en BrettenBBQ bier blijkt een perfecte combinatie. Heel gezellig deze midddag en bizonder laid back

Zeker voor herhaling vatbaar, samen koken en prutsen is reuze gezellig.