Het eerste echte Brettenbiertje is sinds 18 juni verkrijgbaar in de kantine. Dit speciaalbier op fles werd tijdens de cursus worstmaken geïntroduceerd. Hop is top.

Vorig jaar stond ik naar mijn hop te kijken en toen kwam het plan op om Brettenbier te gaan brouwen. Na enig onderzoek bij diverse Brouwers hebben we gekozen voor Brouwerij Prael. Ze konden kleine oplages leveren, is een ideële organisatie voor mensen met mogelijkheden en zitten om de hoek. In December zijn een aantal tuinders naar proeflokaal Prael gegaan om daar een selectie te maken.
 
Daarna heeft Cello de etiketten ontworpen. Het idee was om dit seizoen drie of vier soorten bier op fles te bottelen. Bitterblond, IPA, Tripple en BBQ bier

Uiteindelijk hebben ik samen met Prael op 12 juni de flessen gebotteld en geëtiketteerd.18 juni tijdens de workshop of je worst lust was de introductie van het eerste Biertje, heel toepasselijk Bretten BBQ bier. Een speciaal bier met rooksmaak voor bij de BBQ. Mooi etiket, leuk project, koud drinken.Het lijkt er helaas op dat de kantine niet voldoende vaak opengaat om de andere drie bieren te introduceren. Maar wat in het vat zit verzuurt niet.