Henk en Paul hebben een plan ingediend bij het stadsdeel voor een nieuwe en grotere kas. We hebben voor 12 juli minimaal 40 likes nodig. Like het plan daarom snel via de site van Buurtbudget Nieuw west, of vul het papieren formulier in op de bestuurskamer.


Volkstuinpark de Bretten is een schitterend park.

Wij willen als volkstuinpark binding met onze buren. Veel van onze tuinders wonen in Geuzeveld, maar voor niet-tuinders is het tuinpark toch onbekend terrein. We hebben twee 30 jaar oude kasjes waar we onder de bezielende leiding van Henk het hele jaar door plantjes opkweken om weg te geven. Iedereen kan plantjes meenemen van de tafel buiten de kas.


Tweemaal per jaar organiseren we de Bettenbazaar, een plantjes- en rommelmarkt. De markt wordt georganiseerd door Tuinder Dion.

We willen graag plantjes kweken samen met tuinders van Volkstuinpark de Bretten en buurtgenoten om weg te geven. Daarnaast willen we ouderen en groepen scholieren in de gelegenheid stellen om samen met tuinder Henk het wonder van de kweek te ervaren. Niks mooier dan van zaad mooie planten op te kweken en die dan weg te geven.

De afgelopen jaren hebben we onze kas opgeknapt en de toegang en de vloer opnieuw bestraat. Maar de kas is lek, te klein, te laag en eigenlijk aan zijn eind.

We kunnen daarin nu niet met groepjes werken en voor ouderen is de kas slecht toegankelijk. We willen een nieuwe kas die toegankelijk is voor iedereen. De kas moet een inspirerende plek worden.

Mede met het oog op de toekomst, heel veel nieuwe buren in de te bouwen Havenstad, willen we dus een grotere kas waar we ruim plantjes kunnen kweken
Like dit plan via Buurtbudget Nieuw west